Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Waar is de Seawitch nu

Waar is de Seawitch nu

vrijdag 25 augustus 2017

Toch weer terug in Dordrecht

Ja, het leek allemaal zo leuk, lek leek onder controle, even de drukte afwachten in Bruinisse en dan weer verder.
Helaas, het is anders gelopen. Er bleef toch nog regelmatig water lekken langs de provisorische afdichting met kit. Natte lekkende naden kitten lukt maar ten dele hebben we gemerkt.
Met pijn in het hart hebben we besloten toch terug naar Dordrecht te varen om daar naar de werf te gaan en de schade door hun te laten bekijken. Wij waren in de veronderstelling dat met een paar daagjes op het droge zij de boel wel weer professioneel zouden kunnen dichten, temeer omdat we dachten dat een en ander een vervolgschade van de val op de bok in het voorjaar was. Maar dat pakte heel anders uit.
Eenmaal in Dordt naar de werf, zij hebben het goed bekeken en volgens hun is het geen probleem van een gescheurde naad in een schot, maar is de schroefaskoker achter dat schot doorgeroest, want anders kan er op die plaats nooit water komen. Dat lijkt mij ook een heel plausibele verklaring, gezien de constructie van de boot. Alleen, het probleem is dat de ruimte waardoor de schroefaskoker loopt na installatie volgestort is met beton als ballast.
Het repareren wordt dus een echt heel grote klus, beton eruit hakken, nieuwe schroefaskoker monteren en ballast weer aanbrengen. Troost is dat de lekkage onder controle is en we nog wel kunnen varen, maar bij ons is het vertrouwen een beetje weg en de lol er een beetje af.
We kunnen na september op de werf het water uit om deze klus uit te laten voeren, tot die tijd blijven we hier aan boord wonen, en misschien af en toe een stukje varen in de buurt. En elke dag even pompen.
Hopelijk is het weer na half oktober nog even erg vriendelijk en kunnen we dan nog een leuk stukje Zeeland doen, maar voor de time being is het even havenliggen. Gelukkig hebben we in Dordt een prachtige plek zoals jullie zien en is het zo toch nog een beetje leven aan boord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten