Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

donderdag 23 mei 2019

Ontmoeting op zee

Vandaag Scheveningen weer achter ons gelaten. Wel heel vroeg op, want het getij is onverbiddelijk. Om 6 uur eruit en 7 uur trossen los. Een mooie rustige zee en de laagstaande net opgekomen zon boven de duinen, prachtig. We hadden een mooie 1,5 knoop stroom mee, dus dan schiet je wel op. Ook hebben we vandaag voor het eerst het steunzeiltje bijgezet. Aanvankelijk niet erg nodig, want er was slechts een slome deining, maar naarmate de dag vorderde nam de wind en de deining wat toe en bleek het steunzeiltje zijn werk goed te doen. De Seawitch rolde aanmerkelijk minder bij deze vrijwel voor-de-windse koers.
Onderweg zagen we ver voor ons een groot zeilschip, altijd mooi om op zee een zgn. tall ship te ontmoeten. Even op de AIS kijken leerde dat het de Gulden Leeuw was. Een groot zeilschip waar ik in 2013 ook nog een blauwe maandag op gevaren heb als stage in mijn stuurmansopleiding KZV aan de Enkhuizer Zeevaartschool. Mooi hoor om elkaar dan zo ongeveer op de hoogte van Zandvoort op zee tegen te komen. Mooie fotomomentjes dus. Even naar elkaar getoeterd.
Een uurtje later waren we alweer bij de pieren van IJmuiden, de plaats waar we 5 jaar geleden zee kozen voor onze 3 jaar durende reis naar en rond Bretagne. Voelt een beetje als thuiskomen.
Morgen weer verder naar waar het allemaal begon.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Tim en Els , leuk om jullie te volgen op je reis. Fijn dat het varen met het steunzeiltje goed bevalt. Zou lastig zijn om alles weer terug te draaien ��. Mooie foto ook van de Gulden Leeuw. Geniet ervan en tot het volgende nieuws.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Tim en Els , leuk om jullie te volgen op je reis. Fijn dat het varen met het steunzeiltje goed bevalt. Zou lastig zijn om alles weer terug te draaien ��. Mooie foto ook van de Gulden Leeuw. Geniet ervan en tot het volgende nieuws.

    BeantwoordenVerwijderen