Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

vrijdag 20 juni 2014

Daar ligt ze....

Ligt ze er niet prachtig? Wat een mooie plek.
Na een schommelig nachtje aan de mooring en een kort ontbijt al snel de bijboot uit het vooronder uitgegraven en opgepompt. Het motortje maar niet gebruikt, die 200 meter naar de kant roei ik wel. Ging ook best, geen stroom op dat moment. Aan de kant is een trap waarlangs je op een platformpje komt waar de bijbootjes gestald kunnen worden. Boven de hoogste hoogwaterlijn gelukkig.
Van daaruit een enorm steile klim naar boven (100m!), deels traptreden (399) deels een steil geitenpaadje. Dan weet je weer dat je hart ver boven de 100 bpm kan komen. Maar het is het waard. Sark is een prachtig eiland waar absoluut geen auto's brommers, scooters of motoren zijn, ook niet van de bewoners. Het enige gemotoriseerde zijn trekkers en een enkele scootmobiel, ja ook hier zijn bejaarde inwoners. Verder alleen paard en wagen of (huur)fiets. Een leuk klein dorpje, paar winkeltjes, kroegjes, van de toeristen, niet heel erg veel, moeten ze wel leven. Verder wat landbouw, ook druiventeelt hebben we gezien. Je moet alleen niet je drankvoorraad hier aan willen vullen want geen enkele winkel heeft een licence, zelfs een biertje is alleen in een van de paar cafeetjes verkrijgbaar. Maar wat mooi is het hier.
Terug bleek de 200 m roeien best wat lastiger, toen was er wel stroom, gelukkig niet veel in dit mooie baaitje. Aan boord alles weer opgeruimd en nog lekker in de zon een biertje gepakt, bijna de laatste, dus maar gauw weer verder varen, bier kopen....
Morgen naar Jersey.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten