Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zondag 29 juni 2014

Hoe diep kan je gaan....

Vandaag een rustige zondag. Laat opgestaan,een klein wandelingetje gemaakt, frisje op een terras (het was pas 2 uur 's middags...).
We liggen dan formeel wel in St Malo, maar eigenlijk ligt de jachthaven in Saint Servan, een plaatsje direct naast St Malo, en eigenlijk veel leuker. Het toeristisch geweld van de oude Intra Muros van Malo is hier helemaal niet te vinden, maar wel een prachtig uitzicht op de baai, leuke terrasjes en een authentieke rustige sfeer.
Toen we weer aan boord kwamen was het laagwater, en ook nog springtij vandaag, dus extra laag, zoals je op de foto ziet is het dan een hele afdaling naar de boot. Ondertussen was de wind heel stevig toegenomen, en nog wel uit het noordwesten. Dan loopt de golfslag hier vrijwel ongehinderd de haven in. E.e.a. had tot gevolg dat toen het op koken aankwam, een paar uur later, dus bijna hoog water, de zee dus helemaal ongehinderd binnen kon golven. Om kort te gaan, Els heeft toch weer heerlijk gekookt, maar nu op een schip waar de pannen op het fornuis in de klemmen gezet moesten worden om te voorkomen dat ze eraf zouden glijden, en dat gewoon in de haven! Maar zoals gezegd stond er ook best een stevig windje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten