Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

donderdag 28 mei 2015

Adieu Morlaix, bonjour Roscoff

Eindelijk een mooi rustig dagje tussendoor, terwijl ook het tij zo valt dat we op een christelijk tijdstip naar buiten de rivier op kunnen schutten. Een prachtig tochtje over de rivier die we al zo vaak wandelend of vanuit de auto gezien hebben en maar een keer varend beleefd hebben toen we naar Morlaix gingen vorig jaar. Maar toen hebben we er minder van kunnen genieten omdat we er met een rotgang door moesten om de sluis nog te halen. Door een kleine vergissing in de navigatie waren we een beetje aan de late kant.....
Deze rivier valt bij laagwater vrijwel helemaal droog en heeft een heel grillige vaargeul, een spannend maar prachtig tochtje dus. Na ongeveer een uurtje, ja hoor, daar is de zee weer, helaas een niet of nauwelijks bezeilde koers. Want om tussen al die rotsen nou ook nog te gaan kruisen leek ons geen goed idee. en zoals je op de track kunt zien is het best even goed uitkijken hoe je tussen al dat steen door moet varen, Gelukkig was het zonnig en helder en konden we nu dus op zicht varen en genieten van het uitzicht. Want op de heenweg hebben we de rotsen alleen maar op de radar en de plotter gezien, zo mistig was het toen.
Nu weer in Roscoff, en vandaag meteen weer koud, guur en bewolkt met zeer matige vooruitzichten voor de komende dagen. We overwegen om voorlopig niet naar een andere haven te gaan, maar hier wat langere tijd te blijven om op die manier als er dan eens een mooie dag is gewoon een lekker dagtochtje in deze verder schitterende baai te maken. En hier in Roscoff kunnen we op elk gewenst moment de haven uit, ongeacht het tij en dat heeft ook zo zijn voordelen.
Hier in de baai van Morlaix is ook voor ons nog zoveel te ontdekken en avonturen, maar dan moet het wel rustig helder en betrouwbaar weer zijn om zo ook de minder goed betonde plekjes, die vaak het mooiste zijn, te ontdekken en daar dan even lekker te ankeren.
Nou, we houden jullie op de hoogte, maar zijn vooral ook erg blij dat weer op zout water liggen.

1 opmerking:

  1. Lekker dat jullie weer onderweg zijn! En Roscoff is zo mooi, geen straf om even te blijven. Maar hierbij stuur ik wat Turkse zon en warmte, hopelijk komt het aan en kunnen jullie weer snel genieten van het zeilen.
    Groet, Loeki (Skik)

    BeantwoordenVerwijderen