Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zaterdag 2 mei 2015

De sluis draait weer!

Hoewel in Frankrijk op 1 mei alles plat ligt draaide de sluis voor het eerst sinds ruim 5 maanden weer. We zijn weer vrij!
Het was erg leuk om te zien dat de eerste boot die Morlaix binnenvoer een mooi klassiek gerestaureerd Bretons vissermannetje was. Er was dan ook veel volk op de been om de eerste schutting na zo lange tijd weer mee te maken. Dan merk je dat het wel en wee van de haven nog steeds ook bij de locals een grote rol speelt.
Maar dat wil niet zeggen dat wij meteen ons ingesleten winterplekje verlaten hoor, het weer is namelijk om het voorzichtig uit te drukken niet fijn. Veel wind en regen, afijn die depressie komt ook jullie kant op dus je gaat het merken. We hopen in de tweede helft van de week wat beter weer te krijgen en ons vertrek vanhier is dan ook gepland, IJs en weder dienende gaan wij donderdag of vrijdag door die sluis. Eindelijk weer op zout water, verheug me er nu al op.
Ondertussen nemen we het er van, we zijn per slot van rekening in Frankrijk, dus lekker eten en drinken hoort erbij. En het mooie is dat dat allemaal helemaal niet duur hoeft te zijn. Op de markt maar soms ook in de supermarkt koop je hier lekker en vers voor niet teveel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten