Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

dinsdag 7 juli 2015

Niet varen, wel vissen

We hebben nu alles hier in Roscoff geregeld. We hebben een jaarcontract, en omdat dat de eerste keer is kregen we 40% korting. Dus liggen we hier uiteindelijk goedkoper dan in de thuishaven in Nederland. En we hebben nu een pasje waarmee we in heel veel Franse havens een aantal gratis overnachtingen krijgen voor als we eens een paar daagjes erop uit gaan. Geweldig!
Op dit moment is het weer hier wat wisselvallig, wel droog en meestal zonnig, maar een te stevige en slecht voorspelbare wind voor ons plan om de tussen de rotsen verborgen baaitjes te gaan verkennen. Maar we hebben de tijd. Ondertussen hebben we de kunst afgekeken van de Fransen hier om zelf krabben te vangen. Gewoon in de haven onder de boot. Er staat hier een dikke stroom in de haven dus de waterkwaliteit is goed, en de krabben dus ook. Het zijn spinkrabben, de kleine broertjes van de king crabs die je in "Deadliest catch" ziet. Maar minstens zo lekker.
Eerder ze al van buren gekregen maar vandaag mijn eerste eigen vangst. Geweldig! Het gevoel dan, want die eerste krab was een beetje ondermaats en mocht dus weer gaan zwemmen om groter te groeien. We vervelen ons dus niet en met het lage liggeld en ons eigen kostje opvissen houden we het hier nog wel even uit....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten