Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Waar is de Seawitch nu

Waar is de Seawitch nu

zondag 20 september 2015

Eind van de "zomer", weer naar Morlaix voor de winter.

Het blog was deze zomer wat stilletjes. We hebben niet veel gevaren, het weer was ook vaak erg slecht, zelfs hier in Bretagne vond men het een slechte zomer.
Toch hebben we erg genoten van ons verblijf in Roscoff, af en toe een vaartochtje, maar vaker met de auto en wandelend deze prachtige kusten verkend.
Maar het wordt steeds duidelijker herfst hier, dus werd het tijd om een gunstige dag uit te zoeken waarop we de boot naar Morlaix kunnen overvaren om daar te overwinteren. Veel factoren spelen een rol bij dat overvaren, ten eerste wil je redelijk goed weer hebben en op een redelijke tijd in Morlaix aankomen, maar omdat de sluis in Morlaix alleen draait rond hoogwater en dan ook nog eens alleen als het licht is, zijn er wat beperkende factoren in de planning.
Vandaag was een dag waarop alles mooi bij elkaar kwam. Een hele goede weersvoorspelling, een hogedrukgebied recht boven ons hoofd. Hoogwater was om 10.36 uur, en het is van Roscoff naar Morlaix ongeveer 3 uur varen, dus vertrek rond 7.30 uur. Dat is precies het begin van de dageraad, dus de kans op een mooie zonsopgang op zee zit erin. Als de mist tenminste geen roet in het eten gooit.
Er was gelukkig geen mist en de zon kwam prachtig op. Alleen de wind ontbrak vrijwel geheel. Eenmaal op de rivier een mooi tochtje met wat uitdagingen van een smalle slingerende geul waarbuiten het onmiddelijk zeer ondiep is.
Nu liggen wij met onze Seawitch dus weer in Morlaix, geen getijden meer, heel erg beschut, zoet water, haven midden in de stad, het is even wennen.... Maar wel fijn om zo langzamerhand voor dit jaar het leven aan boord af te gaan ronden. We blijven hier in Morlaix nog wel een tijdje aan boord, ook afhankelijk van de verkoop van mijn huis. Daar lijkt overigens schot in te komen, maar we juichen niet te vroeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten