Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

maandag 24 augustus 2015

Alweer eind augustus, dus la Fête d'Oignon in Roscoff

Afgelopen weekend was het belangrijkste feest van het jaar hier in Roscoff, het feest van de ui. Al sinds jaar en dag wordt in deze omgeving een bijzondere uiensoort gekweekt, de roze ui. Bijzonder lekker en elders moeilijk verkrijgbaar. In vroeger jaren gingen ondernemende Roscovitische jongemannen met een fiets volgehangen met deze uien aan boord van scheepjes die naar Engeland voeren. Daar verkochten ze huis aan huis de gewilde roze uien. Voor de Engelsen heetten ze allemaal Jean, dus dat werd al gauw de Johnnies uit Roscoff.
Vandaar dat Roscoff dit weekend even "le village des Johnnies" was.
In ieder geval was het weer geen spelbreker, tussen alle mindere dagen in hadden we een prachtig weekend, beide dagen waren erg gezellig, zaterdag overdag even op gang komen, 's avonds feest en zondag na een klein buitje in de ochtend volop genieten van alle fleurigheid op een Bretons volksfeest/markt. Muziek, dans, eten (heerlijke bretonse worstjes met Roscoff uien) en drank, naast de niet te vermijden cider (mijn darmpjes verwerken dat slecht) is er gelukkig heerlijk Bretons ambachtelijk gebrouwen bier in overvloed. Dus het mag duidelijk zijn dat we er weer van genoten hebben. Voor een kater op maandag hoefden we niet te vrezen, want diegenen die ons op facebook volgen weten al dat we die maandag gerust het grootste deel van de dag op de kooi konden blijven liggen. Tjonge, wat een rotweer, in Nederland regende het laatst 60 uur, nou hier waren het er maar 20, maar de hoeveelheid, je wil het niet weten. De bijboot stond vol water. En daarbij ook nog windkracht 8. Gelukkig liggen we redelijk beschut op de plek in de haven waar we nu liggen, maar toch.
Op het moment van schrijven is het even rustig en droog, maar morgenochtend gaat het weet los. Het volgende stormfront komt dan weer over. Maar we klagen niet, we hebben het geweldig hier, leuke Franse kennissen op de steiger, af en toe een lekker visje (gisteren een een rode tandbaars, door de buurman die dag op zee gevangen) en voor volgend weekend ziet het weer er weer veel beter uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten