Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zaterdag 9 april 2016

Paarden???

Jawel, paarden. Nadat we in Morlaix de boot een beetje bewoonbaar gemaakt hebben zijn we weer van boord gegaan om voor korte tijd onze intrek te nemen in een boerderij nabij Mont Dol in Bretagne, ongeveer 200 km van Morlaix vandaan, ja, Bretagne is groot.
Vrienden van ons hebben daar namelijk een grote boerderij waarin ze een bed & breakfast hebben, en nu wil het geval dat ze afgelopen week een groep van 20 scholieren op werk/uitwisselingsbezoek te huisvesten kregen. Deze wilden natuurlijk ook allemaal 's avonds een warme maaltijd en dat werd wel wat veel werk voor hun tweetjes.
Omdat Els in haar vorig leven kok was en ikzelf een aardig handje kan helpen in de keuken hebben wij aangeboden de cuisine voor deze week over te nemen om de hongerigen te laven. We waren toch in de buurt.
Het was een heel drukke week, 's morgens om 6 uur op om om 6:45 uur bij de bakker brood te halen, dan het ontbijt verzorgen en het menu voor die dag bepalen. Boodschappen doen, even rust en dan in de middag de avondmaaltijd voorbereiden en daarna ook alles koken, opdienen en niet te vergeten de keuken weer opruimen voor de volgende dag. Maar leuk dat het was! Een geweldig leuke groep scholieren die het eten zich meer dan goed lieten smaken en veel gezelligheid.
Gelukkig vonden we tussendoor ook wel even tijd om in de omgeving weer wat rond te kijken. Een van die uitjes was een tochtje naar Dinard. We waren daar  wel eerder langs gevaren, hadden er ook vanuit de jachthaven van St Malo naar gekeken, maar waren er nooit geweest. Nu konden we dat in onze middagpauze even goedmaken. Een prachtige plaats met veel grandeur, 19e eeuwse villa's met uitzicht op zee en op St. Malo. Het leven was daar goed in de Belle Epoque. Maar je moest wel een paar centen hebben!
Inmiddels zijn we weer aan boord in Morlaix, maar het varen zal nog wel even op zich laten wachten al was het maar omdat het weer niet echt meewerkt. Het is gewoon bijna winters koud hier! Daarover later meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten