Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

donderdag 28 april 2016

Weer op zout water

Ja, ze ligt weer op zout water, onze Seawitch. Vandaag was zo'n dag die je eigenlijk niet voorbij kunt laten gaan. Het tij klopte, het zou niet te hard gaan waaien, en er zou ook niet al te veel regen zijn. Dus zijn we vanmorgen na een kopje koffie maar naar de sluis in Morlaix gevaren, ondanks dat de buienradar in Brest nog sneeuw aangaf. Je begrijpt, het was koud! Bij het schutten was het gelukkig droog en het tochtje over de rivière de Morlaix was weer schitterend. Eenmaal op zee kregen we een regenbuitje over ons heen, waardoor het zicht even wat minder werd, maar verder bleef het droog, er kwam zelfs nog een zonnetje bij. De wind nam wel wat toe, en ook nog recht tegen, dus van zeilen kwam niet veel en de deining van de afgelopen dagen maakte het toch ook nog wel wat hobbelig. Maar ja, je vaart op zee of niet, en met de deur van de stuurhut dicht bleef het binnen toch nog wel behaaglijk.
Nu liggen we weer op de adem van de zee, twee keer per dag komt het water op en gaat het weer een beetje weg. En we zijn weer vrij om te gaan wanneer we willen want de haven van Roscoff waar we nu weer liggen is te allen tijde toegankelijk.
We hebben het gevierd met een etentje in een gloednieuw restaurant op de haven, waren ongeveer de enige gasten. Tja het seizoen moet hier nog beginnen, de haven is vrijwel leeg....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten