Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Waar is de Seawitch nu

Waar is de Seawitch nu

zondag 9 april 2017

Bijna te water.... Grote pech....

Hadden we afgelopen week maandag het onderwaterschip helemaal klaar, alleen nog een doorvoer vervangen en de romp in de was zetten, slaat het noodlot toe.
Bij het verplaatsen van de boot op dinsdag brak er een steun van de bok af. Het gevolg, de boot maakt een slinger naar bakboord, aan stuurboord valt het stophout er tussen uit, en als de boot daarna weer naar stuurboord terugvalt valt de volle 7 ton op een onbeschermde stalen scherpe boksteun..... Dwars door de romp heen, twee door en door spleetvormige gaten in de romp.
Onmiddelijk werd ik door de werf gebeld dat er een ongeluk met de boot was gebeurd was met ernstige schade. Dus meteen in de auto en naar de werf. dat was schrikken. Met de mensen van de werf overlegd, zij waren bijna nog meer geschrokken dan ik, en zegden toe om alles in het werk te stellen om de schade zo snel mogelijk professioneel te herstellen. Zij hebben een polyesterspecialist die vaker voor hun werkt, een onafhankelijke specialist die ook voor Damen en Oceanco werkt, niet de minste namen.
De volgende dag weer naar de werf, kennis gemaakt met de polyesterspecialist, die kwam op mij zeer deskundig over toen hij vertelde hoe hij de schade zou gaan herstellen. Het leken twee ernstige spleetvormige gaten door de romp heen die ik als amateur misschien wel met polyester of epoxy plamuur gevuld zou hebben. Maar dat kon volgens hem helemaal niet, er was structurele schade en door de klap was het laminaat rondom de scheuren ernstig verzwakt. Dat moest er allemaal uitgeslepen worden en helemaal opnieuw opgebouwd worden. Hij zou beginnen om alles uit slijpen en vervolgens aan de binnenkant een nieuwe glasmat aan te brengen langs de wrang waar de scheuren vlak langs gingen. daarna aan de buitenkant het hele stuk weer opnieuw opbouwen, matje voor matje totdat de romp weer helemaal dicht en sterker dan voorheen is.
Donderdag was de binnenkant klaar en vrijdag was ook aan de buitenkant alles weer dicht en geprimerd, er moest alleen nog nog geschuurd worden en antifouling maar toen ik zaterdagmorgen weer kwam kijken was dat ook alweer gebeurd en zag het eruit alsof er nooit iets gebeurd was.
De werf heeft dit ongeluk, wat inderdaad hun schuld was, meer dan goed opgelost en met een enorme snelheid. Onmiddelijk professionele hulp erbij, en omdat voor de reparatie ook de kachel uitgebouwd moest worden en daardoor een nog niet vervangen afsluiter onder bereik kwam om te vervangen hebben ze die op mijn verzoek ook nog meteen even meegenomen. Dus nu dus ook in de hele boot moderne kogelafsluiters.
Vandaag hebben we de hele romp in de was gezet, morgen bouwen ze de kachel weer in, en ga ik het dek weer helemaal schoonspuiten en dan kan ze weer te water. Hopelijk woensdag varen we weer.... We houden jullie op de hoogte.
Enne.... hier ook nog even alle lof voor Watersportbedrijf De Graaf aan de Wantijhaven in Dordrecht die echt alles uit de kast getrokken hebben om hun fout goed te maken, als dit Radar was hadden ze vanmij de warme douche gekregen

1 opmerking: