Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zondag 11 juni 2017

Eindelijk kunnen we weg.....

We hebben lang niets van ons laten horen, maar nu dan toch weer een berichtje.
Na het vervelende ongeluk op de werf wat zoals gemeld ook fantastisch door hen opgelost is, konden we eindelijk naar de voorlopige thuishaven, de KDR&ZV, in de Nieuwe Haven varen. Maar voordat het zover was moest nog wel even gekeken worden of de nieuw gemonteerde oliedruksensor ook goed werkte. Niet dus!
Wat nu? Nieuwe sensor, maar nog steeds probleem, dus Kemper en van Twist, de Perkins dealer, gevraagd een monteur langs te sturen. Die kwam en zei dat de sensor goed was, en dat het probleem wellicht bij het meterje zat. Wij een nieuw metertje gekocht, geïnstalleerd, maar nog steeds hetzelfde probleem. Zo langzamerhand geloofde ik de "deskundigen" niet meer. Volgens mij moest het in de sensor zitten. Zelf in Engeland een nieuwe sensor besteld, die ook zelf met het speciaal gereeedschapje wat ze daarvoor bij de Graaff Watersport gemaakt hadden, gemonteerd. En, Ja Hoor! oliedruk prima in orde, alleen was de sensor voor 0-10 bar en het metertje is voor 0-5 bar dus ik moet de aanwijzing op de meter met 2 vermenigvuldige, zie fotootje. Gelukkig was Kemper en van Twist zo vriendelijk om de kosten van de nodeloze en ondeskundige monteur terug te storten op mijn rekening.
Dus op naar de Nieuwe Haven. Daar aangekomen langzamerhand de boot weer bewoonbaar gemnaakt. Het toilet bleek een beetje door te lekken, dus daar moest wat aan gebeuren. Kwestie van de afsluiter dicht draaien, en wat nieuwe onderdelen kopen en monteren. Maar toen we de volgende dag aan boord kwamen stond de pot tot boven aan toe vol met water terwijl de afsluiter dicht was! Dus een lekkende afsluiter, de slang eraf en ja hoor, drup, drup, drup... De afsluiter sloot niet meer af. Met de boot al in het water toch een probleem, Uittakelen kost weer €135, terwijl een nieuwe afsluiter €30 kost. We besloten de afsluiter te vervangen terwijl de boot gewoon in het water ligt. Een rubberen flexibele prop gekocht die van buiten af in de doorvoer geduwd kan worden, de boot met een lijn aan de top van de mast een beetje scheef getrokken zodat het gat wat minder diep onder water zit en vanuit een bijbootje bereikbaar is. Els duwde de prop van buiten af in de doorvoer, terwijl ik binnen de afsluiter open zette. Het werkte! Geen water naar binnen. Toen snel de oude afsluiter eraf geschroefd en de nieuwe erop. Pfff best een zenuwenklusje maar het lukte. De nieuwe afsluiter zit er zonder dat de boot uit het water getakeld moest worden.
WC pomp ook van nieuwe rubbers voorzien en dus zoiu het nu wel gaan.
Maar..... eind vorig jaar had ik al gemerkt dat een van de twee zonnepanelen niets meer deed, dus weer een klusje. eerst waren de aansluitingen verdacht dus die van het paneel afgesloopt en direct op de zonnecellen gemeten. Die deden ook in de volle zon vrijwel niets meer, het paneel was intern sterk gedelamineerd en bevatte vocht en luchtbellen. Na een weekje aan boord met redelijk weer bleek ook het andere paneel onder de maat te presteren, ook daar waren sporen van delaminering te zien. Ze hebben het 10 jaar volgehouden, Maar of dit nou duurzame energievoorziening is weet ik niet gezien de aanschafkosten.
Afijn nieuwe zonnepanelen aangeschaft en geplaatst, nu geen overloopbare buigzame, maar een stuk goedkopere starre, niet overloopbare geplaatst.
De vorige waren samen 130 Watt, de nieuwe zijn samen 100 Watt, maar ik kon wel gelijk de acculader uitschakelen, De zon houdt afgezien van de koelkast alles volledig onder spanning. Een hele vooruitgang dus.
Ondertussen ook nog even nieuwe vloerbedekking in de kajuit, gangetje en slaaphut gelegd, de brandstoffilters van de motor vevangen en omdat we natuurlijk verhuisd zijn een nieuw thuishavenbordje gemaakt.
Daarom hebben jullie zo lang niets van ons gehoord. Maar nu zijn we er weer klaar voor. Het blijft Nederland, alleen hebben het plan om eerst naar het noorden te gaan aangepast. Komende week vertrekken we naar de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden, om dat voor ons nog vrijwel onbekende vaargebied van haver tot gort te gaan ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten