Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

maandag 12 augustus 2019

Onder de molen in Dokkum


 Na een lange stilte weer een berichtje op ons blog. Het laatste bericht was uit Zoutkamp. Daar zijn we toen dus even blijven hangen, leuk plaatsje. En daarna door naar Groningen, daar strandden we omdat we te laat waren voor de stadsbruggen. Net de brug gemist dus overnachten aan de remming.
De volgende dag zijn we door Groningen richting Delfzijl gevaren. Beetje saai varen door het Eemskanaal. Omdat vrienden uit onze thuishaven in Appingedam lagen zijn we daar naar toe gegaan, net even vóór Delfzijl een sluisje door en dan, wat een leuk klein oud stadje. Een mooi haventje met alles erop en eraan, niet zo diep maar diep genoeg voor ons.
Hier besloten we wat langer te blijven. De hittegolf hier doorstaan, genoten van de rust. Maar helaas, na de hittegolf werd ik (Tim) geveld door een zomergriepje. Dat kostte een extra week, waardoor de plannen voor het Duitse wad in het water vielen, want ook onze tijd is niet onbeperkt.
Dus maar weer terug richting Groningen, nu daar wel een dagje gebleven. Een mooie stad, druk, gezellig, maar niet iets om heel lang te blijven hangen. Het Groninger museum bezocht, mooi, en het nodige terrasbezoek.
Na Groningen weer richting Zoutkamp. De tocht door de stad (14 bruggen en 1 sluis!) Kostte ons 2 uur! Geen pretje dus. Je moet wel erg graag binnendoor naar het noorden willen om door Groningen te gaan. Als we dit nog een keer doen ga ik liever over zee!
Afijn we waren weer terug in Zoutkamp, vertrouwd in de rustige jachthaven. Die werd echter al gauw minder rustig, een zomerstorm met bij ons vlagen tot 8 à 9 Bft trok over, maar wij lagen goed vast en lekker beschut. Ook daar kwamen we weer bekenden van de KDR&ZV tegen, de wereld is niet zo groot kennelijk. Dit kostte echter wel weer 3 daagjes wachten.
Nu dus in Dokkum, zo langzamerhand weer een beetje naar het zuiden afzakken. Maar we hebben nog tijd genoeg voor mooie ommetjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten