Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Waar is de Seawitch nu

Waar is de Seawitch nu

zondag 27 augustus 2023

Weer op huis aan


Ja, na onze stop in Enkhuizen zijn we alweer een eind op weg naar onze thuishaven.
Maar daarvoor moeten we eerst nog een stukje Markermeer over. En op dat Markermeer is nogal een probleem met overlast van waterplanten, het zogenaamde fonteinkruid. Dus dat wordt even precies kijken hoe we niet in de wiervelden verstrikt raken.
De eerste stop is Volendam. Niet meteen onze eerste voorkeur, Edam is gezelliger, maar de toegang naar de havens van Volendam lijkt goed vrij van waterplanten.
Dus wordt het Volendam, maar nu niet de gemeentehaven met al zijn drukte en herrie van toeristen op "de Dijk", maar de marina even verderop. Dat is een mooie moderne haven met alle comfort. We lagen daar een dagje. Uiteraard even de Dijk in Volendam bezocht, maar gauw weer terug naar de rust van de haven. We hebben lekker gegeten bij de Botterwerf, echt een aanrader.


De volgende dag weer verder. Nu met bestemming Noordzeekanaal. Maar daarvoor moeten we weer behoorlijk uitkijken voor de wiervelden ten noord- oosten van Marken. We moesten dus best een omwegje maken:




Maar als je dan Marken gerond hebt is het daar dan, het "paard van Marken", de vuurtoren.


En dan verder richting Oranjesluizen en Amsterdam. Altijd leuk en ook een beetje spannend om over het IJ te varen met alle drukte, maar ook de mooie gezichten op die oude - en mijn geboorte - stad.


We besloten een stop in Nauerna aan het Noordzeekanaal te maken. Alweer een plek met een stukje roots van mij. Het hoort nl. bij Assendelft, waar ik 13 jaar gewoond heb. Een rustige haven met goed restaurant en goede uitvalsbasis voor zowel Noordzee als binnenwater.
Hier hebben we de mast weer gestreken omdat we via Haarlem en Gouda weer naar Dordt willen varen en zodoende geen last van spoor- en snelwegbruggen hebben.



En nu nu dus weer in Haarlem, altijd gezellig, alleen het weer werkt niet echt mee, maar ja we liggen hier prachtig op onze bekende plek vlak achter de Lange Brug:



Morgen weer verder, richting Kaagdorp en verder...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten