Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Waar is de Seawitch nu

Waar is de Seawitch nu

zondag 6 augustus 2023

Skutsjesilen in Grou


Ja, na een tijdje verregend gelegen te hebben zijn we uiteindelijk naar Grou gevaren. Daar een mooi plekje in de gemeentelijke passantenhaven gekregen, en... met uitzicht op het Pikmeer. Waar je hier de eerste skutsjes ziet trainen voor wat komen gaat.
Omdat we daar zo'n mooi plekje hadden en Grou een leuk plaatsje is besloten we hier te blijven en ook het Skutsjesilen hier mee te beleven. Dat Skutsjesilen is hier echt een giga belevenis. Je kunt het vergelijken met wat de Tour de France voor Frankrijk is, is het Skutsjesilen voor Friesland.
We konden het goed mee beleven, vanaf het dak van de boot hadden we een mooi zicht over het Pikmeer waar uiteindelijk de finish zou zijn.

Maar vanaf de start, die we niet goed konden zien, maar wel via het friese radioverslag goed konden volgen, was het spannend. Na twee valse starts ging het echt los. De skutsjes gaven elkaar weinig ruimte, die was er eigenlijk op dit smalle water ook niet echt, dat maakt het ook spannend. Vooral toen in het laatste deel van de strijd een echt zware bui over kwam met daarbij de nodige heftige windvlagen. In een van die vlagen sloeg het Heerenveense skutsje om!






Deze foto's met dank aan de Friese regionale omroep.

Maar gelukkig liep alles goed af en won uiteindelijk het Skutsje van Grou deze thuiswedstrijd die gelijk de aftrap was van een mooie reeks wedstrijden hier op het prachtige Friese water.



En je ziet, we waren niet de enigen die vanaf ons bootje het gebeuren volgden. Het was prachtig!
En het was nog lang onrustig in Grou. Het feestje na afloop duurde tot in de kleine uurtjes. Wij bleven lekker aan boord, want het goot van de regen.
Morgen of overmorgen weer lekker verder richting het IJsselmeer. Maar voorlopig nog een paar daagjes in het mooie Friesland!



1 opmerking: