Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zaterdag 23 augustus 2014

Alweer uien...

Uien in Roscoff. Wat echt uien is, is dat de WC volloopt en er mogelijk een probleem met een afsluiter is. Daardoor heeft Tim ook heel uiig geslapen, want alle doemscenario's gingen door zijn hoofd. Maar nadat ´s morgens de slang losgekoppeld was en al ons urinesteen in zee gekieperd was, bleek de afsluiter in orde en was de klus geklaard, een uitje van een cent dus.
Ook ik had niet te lekker geslapen, een beetje last van uiig gas enzo. Maar goed, als je opgestaan bent en een lekker ontbijtje op hebt ziet de wereld er weer een heel stuk uiiger uit, en om 13.30 trekken we de uiige schoenen aan en gaan lopend naar het feest. "Ik ben vandaag zo uiig, zo uiig, zo uiig was ik nooit", die sfeer hangt er in het stadje. En zoals overal op de wereld waar zoiets georganiseerd wordt: oude kinderspelen, oude ambachten en uiige streekproducten om mee te nemen of op te eten of drinken, wat we ook doen. Een heerlijk Bretons worstje met.... uien op een galette, glaasje water en cider en Tim nog een crêpe met caramel toe. Later volgt er nog wat (streek)bier, stukkie kaas voor aan boord en een potje, ja ja hoe kan het anders, uienconfit.
We genieten volop en als het Roskobusje eraan komt en helemaal vol zit met uiige mensen die ook naar huis willen besluiten we maar naar de uiige thuishaven te lopen, wat weer een lekker biertje op het terras van de haven opleverde. Dan aan boord heerlijk gegeten met een pasta waar Roscoff uien in verwerkt zijn (hoe kan het anders?). En nu stoom afblazen van een uiige en heel gezellige dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten