Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zondag 31 augustus 2014

Wordt het Morlaix?

Afgelopen week hebben we besloten de reis voor dit jaar niet verder door te zetten. Het weer in augustus zat wat tegen waardoor we langer in Roscoff bleven dan de bedoeling was. Helemaal geen ramp, want we we genieten hier. Een enorm leuk plaatsje, prachtige omgeving en een meer dan perfecte marina. Dus we wonen nu hier al bijna, en tot genoegen!
We zijn op onze tochtjes in de omgeving ook al twee keer in Morlaix geweest, een wat grotere plaats landinwaarts aan een rivier. Bij hoogwater kunnen we daar met de boot komen en achter een sluis afmeren. Eigenlijk perfect om te overwinteren. Temeer daar de volgende geschikte havens in Zuid Bretagne toch zeker 10 vaardagen verder zijn en omdat we niet willen jakkeren doen we daar zeker 20 tot 25 dagen over. Je wilt toch overal wel wat rondkijken nietwaar. Ook het weer wordt in het najaar wat onbetrouwbaarder, dus de keus was gemaakt. We blijven in de baai van Morlaix.
Zaterdag in Morlaix naar de havenmeester gegaan en gevraagd om een winterplek. Hij wist het nog niet zeker maar volgende week wist hij meer, mogelijk is er een plekje voor ons. Dus duimen maar. In de tussentijd knapt het weer hier enorm op, dus in afwachting maken we maar wat dagtripjes in de baai, mogelijk zit een rondje Île de Batz er nog in, of een ankernachtje in een stil baaitje, we zie het wel. Maar volgend jaar gaat onze reis dus hiervandaar verder en in de tussentijd varen we hier nog wat rond, voelen ons steeds franser worden en genieten we van de rust. En als we straks in october lekker in Morlaix liggen - als alles goed gaat - de boot winterklaar maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten