Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zaterdag 1 augustus 2015

Voor anker in Carantec

Jawel, we hebben weer gevaren. Onze weg gezocht tussen de rotsen in de baai van Morlaix naar het mooie plaatsje Carantec. Het heeft een prachtig strand, alle kinderen zitten er op zeilles, en het weer begint na een ijskoude ochtend ook weer ergens op te lijken. In ieder geval schijnt de zon en regent of stormt het niet.
Bij laagwater lagen we voor het strand en daar, op de grens van het droogvallend deel, zijn we voor anker gegaan. Veilig want met het opkomende tij zou het alleen maar dieper worden, dus stranden op het strand zou ons lot niet worden.
Het is best spannend als je het niet gewend bent om zo tussen de rotsen door te varen, terwijl er ook onder water nog van alles zit wat je niet ziet. Maar gelukkig kunnen we behalve op een heel goede gedetailleerde Franse zeekaart van het gebied en ons eigen zeemanschap ook nog een beetje vertrouwen op de onvolprezen GPS en kaartplotter (voor de niet-zeilers: een soort Tom-Tom maar dan voor op het water).
Terug in de haven is het een drukte van belang want dit weekend start hier de Tour du Finistère. Een wedstrijd rond de westpunt van Bretagne waar meer dan 100 zeilschepen voor hebben ingeschreven. Rond zo'n start zijn er allerlei festiviteiten, dus het belooft een leuk weekend te worden. We houden jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten