Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

woensdag 20 juli 2016

Even naar NL en terug.


Vanwege het trouwen van mijn dochter Maaike waren we even naar Nederland. Best een hele reis.Eerst de snelle Condor Ferry van Jersey naar St Malo met 30 knopen (55 km/h) zie opencpn plaatje. Handig als je navigatiesoftware en zeekaarten op je telefoon hebt. In St Malo stond Marga ons met onze eigen auto op te wachten, een overnachting bij Hans en Marga in hun B&B in Mont-Dol en daarna met de auto naar Dordrecht terug. Een paar daagjes Dordt en het trouwen van Maaike en Thijs zie de foto boven het blog.

Ook nog een stukje van het Big Rivers Festival in Dordt meegemaakt. Zomaar een weekje thuis zo tussendoor, wel een beetje vreemd gevoel.


Toen afgelopen dinsdag weer naar Jersey, de trein naar Schiphol, daar een vlucht naar Londen Gatwick dan overstappen op een vlucht naar Jersey en eind van de middag waren weer aan boord.
Op Schiphol ging alles prima, niet teveel wachttoestanden enzo. De vlucht naar Londen was wel wat vertraagd, ong. een kwartier waardoor we wel een beetje zenuwachtig werden voor de overstap op Gatwick. We zouden daar 1 uur en een kwartier tijd hebben voor de overstap. Gelukkig was de vertraging een beetje ingelopen, zeker wat harder gevlogen ofzo, maar we waren toch wel een beetje te laat op Gatwick. En daar was het een puinhoop. Overstappen van een internationale naar een binnenlandse vlucht betekent door de douanecontrole, dan weer naar de vertrekhal opnieuw door de security check en paspoortcontrole. En dat alles voor alle vuchten vanaf Gatwick op een plek tegelijk, een puinhoop, dan is eea op Schiphol veel beter en efficienter geregeld. Maar goed, we hadden dus een vol uur nodig voordat we weer op zoek konden naar de juiste gate om in te stappen. Precies 5 minuten voordat de gate zou sluiten waren we daar maar het instappen was nog lang niet begonnen. Ook deze vlucht was wat traag, weer wachten dus, instappen op het moment dat het vliegtuig zou vertrekken, maar omdat er problemen met de bagage waren werd het weer langer wachten. Toen alle bagage uiteindelijk ingeladen was brak de trekstang waarmee het vliegtuig weer op het platform geduwd wordt.... Weer wachten. Afijn met een vertraging van bijna een uur vertrokken we van Gatwick naar Jersey.
Het was wel een prachtige vlucht, vanuit het vliegtuig zagen we duidelijk de Engelse Zuidkust, even daarna vanuit de lucht Guernsey en Herm, ook hadden we een mooi zicht op Sark en uiteindelijk vlogen we vanuit het westen op Jersey aan.


Heel bijzonder om die eilanden die je allemaal met de boot hebt bezocht zo binnen een half uur vanuit de lucht onder je voorbij te zien trekken. Gelukkig een paar mooie fotootjes van kunnen maken.
En nu dus weer aan boord in St Helier op Jersey, even weer alles op orde brengen en dan gaat de reis weer verder, Weer naar Nederland dan maar nu in een héééél ander tempo....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten