Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

maandag 4 juli 2016

Frexit

Frankrijk uit, Verenigd Koninkrijk in.
Vandaag van Granville in Frankrijk naar St Helier in Jersey (UK) gevaren. En zoals het protocol voorschrijft midden op zee op de territoriale grens de Franse beleefdheidsvlag gewisseld voor de Engelse. Een soort Frexit dus.
Het was eindelijk eens een tochtje met weinig wind, geen regen, drizzle of mist, dus Els heel tevreden, helaas ook weinig zon, maar het liep allemaal lekker. We hadden zelfs een zeiltje bijstaan. We zijn echt een motorsailer geworden, dus met de Genua op, veel stroom mee en een heel klein beetje dieseltoeren vlogen we naar Jersey.

Onderweg kwamen we nog de Elise tegen. Nederlanders met wie Els al via facebook contact had gehad. Elkaar net niet in de haven kunnen spreken maar in ieder geval op zee even naar elkaar gezwaaid en via de radio gedag gezegd. Toch erg leuk zoiets, je kent elkaar niet echt maar omdat je al eens contact hebt gehad en elkaar dan zo op zee tegenkomt en een paar woorden wisselt , dat maakt het wel apart.
Na aankomst moesten we wel nog even wachten want het was inmniddels laagwater en dan kan je de haven niet in, die ligt nl. achter een sill, een soort dam die bij laagwater het water in de haven houdt en waar je bij hoogwater overheen kunt , waardoor er altijd genoeg water in de haven staat.
Nu liggen we dus voorlopig even op Jersey. Hier maakt de Seawitch even een zomerstop, want mijn dochter trouwt en daar willen we zeker bij zijn. Gelukkig is het pond enorm gekelderd waardoor Jersey nauwelijks nog duurder is dan de Franse havens, het kan dus wel even.

1 opmerking:

  1. Mooie plaatjes en verhaal Tim en Els. Veel plezier op de bruiloft. Mijn zoon trouwt ook volgende maand :-) Ik hoop dat het mooie dagen worden. De bruidstaart staat al in de planning. De taartschep is gegraveerd en de glazen ge√ętst. Als je in Nederland bent hoop ik dat we elkaar weer eens kunnen zien/spreken. Ahoy!
    groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen