Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

dinsdag 6 september 2016

En opschieten doen we!

Vandaag zijn we in één ruk van Dieppe naar Boulogne-sur-Mer gevaren, Een kleine 55 mijl, voor de landrotten: zo'n 100 km.
We hebben er geen plaatjes bij, het ging te snel... Maar het was een lange, beetje saaie tocht. Geen wind, geen zon, wel miezerregen af en toe. maar het tij zat goed mee. we hebben er precies 10 uur over gedaan, voor onze boot best een snelle tijd. Alles moest op de motor, dus ook een goede test of het oliedrukprobleem echt alleen maar een metertjesprobleem is. Nou, dat lijkt het inderdaad wel te zijn hoewel het raar blijft om gewoon door te varen met een oliedrukmeter die constant in de hoek ligt en een veel te hoge druk aanwijst.
Het is een goed gevoel om nu weer een beetje op te schieten na alle troubles van de afgelopen weken. Dordrecht begint toch ook wel weer een beetje te trekken.
Hier in Boulogne blijven we een paar daagjes, even kijken hoe het zit met de volgende havens. Calais is gesloten tot 30 september wegens onderhoud, en Duinkerken schijnt ook beperkt of nauwelijks toegankelijk te zijn vanwege baggerwerkzaamheden. We zoeken het de komende dagen even verder uit.
Maar het motto vandaag was: Grote stappen gauw thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten