Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

dinsdag 4 juni 2019

Stavoren, alweer een haven met herinneringen

Gisteren, maandag 3 juni, naar Stavoren gevaren. Wat heel rustig begon bij Enkhuizen werd onderweg met het toenemen van de wind tot een dikke west 4 Bft toch nog een wiebelig tochtje, vooral voor Stavoren kan het IJsselmeer best woelig zijn dan. Maar het steunzeiltje werkte wel enigszins. Het hielp een beetje om met iets minder toeren toch 5 knopen aan te houden.
Eenmaal in Stavoren gelijk naar binnen geschut omdat we komend weekend een Dartsailer bijeenkomst in Galamadammen hebben. In de haven werden we verwelkomd door Alfred en Marjolein, die we kennen als winterligger in Dordrecht. Gelijk even een wandelingetje door Stavoren gemaakt.
Tot onze verrassing bleek mijn oude Staverse Jol, de ST60, hier in de haven te liggen. Prachtig gerestaureerd. Dus alweer een nostalgie momentje. Vooral toen ik de huidige eigenaar tegen het lijf liep hier in het Staverse. We kenden hem al, hadden hem 3 jaar terug de oude papieren en gegevens die ik nog had van die jol gebracht. Zo vaak in mijn jonge jaren met de nog kleine kinderen met die jol hier Stavoren geweest. Met hem nog even lekker gekletst over hoe hij nu vaart met de jol, het jollengebeuren in Stavoren in het algemeen en hoe leuk het zou zijn om weer eens met de jol te zeilen.
Ik denk dat we na het treffen in Galamadammen weer even terug varen naar Stavoren en wie weet.

1 opmerking:

  1. Leuk Tim en Els. Wij hebben daar ook diverse keren gelegen. Toen was de havenmeester de vrouw van de bouwer van ons vorige bootje, het Grietje. Leuke plaats om een tijdje te liggen

    BeantwoordenVerwijderen