Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

dinsdag 18 juni 2019

Zwerven langs Friese vaartjes en meertjes

Sneek was geweldig, we zijn er 6 dagen gebleven. Het Fries scheepvaartmuseum is heel erg de moeite waard. We hebben twee dagen nodig gehad om het goed te bekijken. Ook de destilleerderij van de weduwe Joustra bezocht, waar ze de enig echte Berenburg maken. Verder is Sneek een gezellige stad waar we ook weer wat noodzakelijke inkopen konden doen. Gisteren weer uit Sneek vertrokken. Via de Houkesloot naar het Snekermeer. Bij Terhorne binnendoor gegaan, via Akkrum door kleine vaartjes richting Pikmeer bij Grouw. Voordat we op het Pikmeer waren een afslagje genomen naar kleiner meertje, de Sitebuorster Ie, klein maar fijn en net diep genoeg. Daar een mooi plekje aan een onbewoond eilandje gevonden. Een heerlijke avond en nacht op een plekje weg van de wereld, helemaal voor onszelf.
Vandaag weer een stukje verder, naar de Alde Feanen, een prachtig natuurgebied met kleine meertjes, vaartjes daartussen en een enorme rijkdom aan vogels. En vooral, nu nog heel erg rustig. Ook hier hebben we weer prachtig plekje gevonden. Overdag zie je wat bootjes en schepen langskomen, 's avonds is het stil en leeg. Zo kunnen we hier nog wel een paar daagjes rondzwerven zonder havens aan te doen. Puur genieten van de natuur, rust en stilte.

2 opmerkingen:

  1. Wat klinkt dat allemaal heerlijk Tim en Els. Ben jaloers 😊 ik gun jullie nog heel veel van dit soort mooie dagen. Hier is alles goed. We zijn in afwachting van ons kleinkind. Sanne verwacht half juli haar baby. Het wordt een keizersnee want het kindje ligt verkeerd om.
    Het is hier mooi weer. Ik hoop bij jullie ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er fantastisch uit, en klinkt heerlijk. Genieten! Groetjes ook van Frans.

    BeantwoordenVerwijderen