Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Waar is de Seawitch nu

Waar is de Seawitch nu

dinsdag 11 juli 2023

Het was een tijdje stil, en nu liggen we ineens in Harlingen....

Dat we in Harlingen zijn is natuurlijk niet zomaar ineens gegaan. We zijn sinds het vorige bericht nu een maand verder! Toen lagen we nog in Delft en nu dus in Harlingen.
Vanuit Delft zijn we verder noordwaarts gevaren om via Leiden, Haarlem, Zaandam en Alkmaar Naar Den Helder te gaan waar we Sail Den Helder en de Marinedagen wilden meemaken..

De eerste etappe voerde ons naar Leidschendam, waar we een plekje aan de kant pakten om te overnachten. Een rustig plekje dachten we, maar wat een sloepen varen daar zeg, ik wist niet dat er zoveel van die dingen rondvaren, en als ze nu maar lekker rustig rondtoerden, maar nee hoor het lijkt wel of ze allemaal ergens snel moeten zijn. Dus erg rustig lagen we hier niet totdat het avond werd en iedereen weer huiswaarts gegaan was. Toen kon Els tenminste weer op haar gemak de berichtjes aan en van het thuisfront bekijken.


Van hieruit zijn we via Leiden naar De Kaag gevaren, Na Leiden gepasseerd te zijn wel weer een mooi tochtje. Maar dat Leiden gaf een hoop oponthoud met slecht bediende bruggen en nog een brug in storing ook waar we 2 uur op hebben liggen wachten, niet leuk. De stad eenmaal uit richting Kaag ging verder lekker, een mooi plekje in de haven van Kaagdorp gevonden waar we een paar dagen gebleven zijn.

Na Kaagdorp stond Haarlem op de bestemmingslijst. De tocht daarnaar toe is betrekkelijk saai, de Ringvaart van de Haarlemmermeer volgen tot de Cruqius en dan het Zuider Buiten Spaarne op, een mooi stukje waar vooral de rijke villa's opvallen. We hadden wel het geluk dat we nog steeds met gestreken mast varen waardoor we niet  op de brug in de snelweg A44 hoefden te wachten. 

In Haarlem vonden een mooi plekje in de binnenstad aan het Spaarne bijna op precies dezelfde plaats als waar we in 2019 bij ons vorige bezoek lagen.

 

Ook hier een paar dagen gebleven. Ook kwamen daar mijn kleinkinderen Stijn en Maud nog even op bezoek, Altijd leuk! Bij vertrek bleek in Haarlem de spoorbrug voor langere tijd gestremd, maar gelukkig hadden we nog steeds de mast naar beneden, dus dat kon precies!

Inmiddels was het alweer 19 juni en werd het hoog tijd om weer verder te varen. De route voert verder via Spaarndam, het Noordzeekanaal en de Zaan naar het Alkmaardermeer waar we in Akersloot weer een paar dagen blijven. Hier kwamen ook Arie en Carolien met de Henrique en Rob en Shirley met de Amie naartoe waarmee naar de happening in Den Helder gaan.

In slecht weer (harde wind) moesten we erg lang op de sluis in Spaarndam wachten. Vanwege de droogte werd die maar 1x per 2 uur bediend! Het weer klaarde daarna echter op en het werd een mooie tocht over het Noorzeekanaal en de Zaan met zijn industriële monumenten en uiteraard de Zaanse Schans.


En dan zijn we weer eens in Akersloot, altijd leuk om hier te liggen bij de ARZV. Met z'n gezellige clubhuis en rustige haven (behalve de vliegtuigen....).
Daar hebben we samen met Arie en Carolien en Rob en Shirley heerlijk gegeten.

Vanuit Akersloot varen we via Alkmaar, waar de Henrique en de Amie aansluiten (die waren een dag eerder al naar Alkmaar gegaan) om verder in konvooi naar Den Helder te varen. Het Noord-hollands kanaal is betrekkelijk saai varen, lang en recht. Maar onderweg met drie boten heeft Arie toch nog een mooi filmpje van de Seawitch gemaakt.

In het volgende blog meer over de festiviteiten in Den Helder en wat we daarna verder hebben beleefd.

3 opmerkingen:

  1. Prachtig! En gezellig! 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie tocht, maar goed dat jullie nu overal onderdoor kunnen varen! Goede vaart verder

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg leuk Tim & Els om jullie zo te kunnen volgen!

    Groetjes en behouden vaart!
    Iris & David

    BeantwoordenVerwijderen