Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Waar is de Seawitch nu

Waar is de Seawitch nu

zondag 30 juli 2023

Verder Friesland in, Eernewoude

Na Franeker staat eerst natuurlijk Leeuwarden op het programma. Een mooi rustig tochtje met onderweg natuurlijk weer de nodige mooie plekjes.



En natuurlijk de bijzondere Slauerhoff brug voordat je Leeuwarden binnenvaart.
We waren hier al eerder, en nu ook weer afgemeerd in de Prinsentuin.



Na een paar daagjes slecht weer in Leeuwarden, veel regen, en ook slechte vooruitzichten op de langere termijn, hebben we besloten niet verder noordwaarts te gaan en het Lauwersmeer en mogelijk Schiermonnikoog dit jaar over te slaan.
Dus verder Friesland in. Onze eerste stop is Warten. Een klein dorpje maar met een goed geoutilleerde jachthaven (wassen, douchen, water tanken etc). En wat minstens zo belangrijk is, even op bezoek bij Erik en Bernetta die het Dordtse verwisseld hebben voor een heel mooi huisje in Warten. Erik is 13 jaar havenmeester geweest bij onze vereniging, de KDR&ZV, dus wel zo leuk om even bij hun op bezoek te gaan en uit de eerste hand te horen hoe het leven op een Fries dorp hun nu bevalt. Nou, dat is heel prima, ze wonen er ook heel mooi.
Omdat Warten verder weinig te bieden heeft zijn we verder gevaren naar Eernewoude, nauwelijks een half uur varen, maar dat ligt in een prachtig natuurgebied, de Alte Faenen, ook wel bekend als Princenhof. Hier hebben op de enige dag dat het even wat minder slecht weer was nog een mooi tochtje met de bijboot door het natuurgebied gemaakt.




Omdat het nog steeds slecht weer is blijven we hier even hangen. Komende week als het weer wat opknapt gaan we weer verder. Langzamerhand door Frieland heen richting IJsselmeer, maar daar nemen we uiteraard wel weer even de tijd voor. We houden jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten