Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

donderdag 29 mei 2014

Even pas op de plaats.

Een geheel verregende Hemelvaartsdag vandaag. Een mooie gelegenheid om met uitslapen, nietsdoen, en dat soort dingen bij te komen van de tocht van gisteren. Voordeel was dat we het zout niet van de boot af hoefden te spoelen, dat deed de regen wel.
Nog even over gisteren. Het was een beetje een samenloop van verschillende zaken waardoor we in zulke slechte omstandigheden terecht kwamen. Ten eerste bleek er aanmerkelijk meer wind te staan dan uit de weerberichten opgemaakt kon worden, en ten tweede had ikzelf beredeneerd dat zolang we op meer dan 20 tot 30 meter diep water zouden varen het wel mee zou vallen. Niet dus, wij voeren zo'n 2 mijl uit de kust, terwijl 4 tot 5 mijl beter was geweest. En ook hadden we wellicht niet het maximale stroomvoordeel eruit moeten willen halen, maar gewoon een paar uur later gaan als stroom weer wat afgenomen is. Maar hard gingen we wel! Ondanks dat de brekers soms erg veel van de snelheid door het water afsnoepten. Al met al een goede leerervaring, ik weet nu wat de boot aankan, en dat is altijd meer dan je denkt, en ik was blij dat alles in goede staat van onderhoud is, zodat er niets kapotging, het was alleen een beetje een rommeltje in de slaaphut geworden.
Ik heb weer veel bijgeleerd, en we blijven hier een weekje om alles weer even op orde te brengen. De motor heeft een beurtje nodig, olie en filters vernieuwen enzo, verder moet ik de gasbun nog aanpassen aan de nieuwe kleinere gasflessen, en als het weer een beetje meezit de stuurhut van een nieuwe laag olie voorzien, want die begint ook sporen van een intensief leven op zee te vertonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten