Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zaterdag 6 september 2014

Overwinterplek definitief

Vanmiddag weer opnieuw naar Morlaix getogen om te horen of ons verzoek voor een winterplek gehonoreerd is. We hadden vorige week te horen gekregen dat er mogelijk nog twee plekjes waren, ze hadden ons opgeschreven en we moesten na een week nog maar eens komen dan wisten ze het zeker.
En nu: Yes! We kunnen de boot in Morlaix achterlaten.
Waarom is dit zo fijn? Op de eerste plaats kun je je nauwelijks een beschuttere plaats voorstellen, in een diep dal, dus bijna geen kans op echte stormen en achter een sluis, dus geen getijbeweging of deining. Verder is het water zoet dus minder aangroei. Op de tweede plaats komt dat Morlaix een wat grotere plaats is met een station waar de TGV naar Parijs stopt. En last but not least, het is nog goedkoper dan een winterplek in onze thuishaven in Katwoude.
We zijn hier dus wel erg blij mee. Hier in Roscoff blijven we nog een dikke week en 16 september gaan we naar Morlaix, dan is het tij het gunstigst om met opkomend water 7 mijl de droogvallende rivier op te varen en met hoogwater door de sluis te gaan op een christelijke tijd (min of meer midden op de dag). In de tussentijd zwerven we hier nog wat rond, hetzij per boot hetzij wandelend. Het is hier prachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten