Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zondag 22 mei 2016

Paaseiland of Griekenland?

Geen van beide, we zijn gewoon nog in Bretagne, om precies te zijn in Trébeurden. Een weekje geleden hier aangekomen, wat rondgekeken en na een paar wandelingetjes weer van plan om verder te varen.
Maar ja, eerst het weer wat niet meewerkt, dan weer moeten we vanwege het getij op een onchristelijke tijd ons bed uit en al dat gedoe hebben we gewoon geen zin in. Dus we zijn nog in Trébeurden.
Dat wil niet zeggen dat we ons vervelen. ook hier weer een prachtige omgeving waar we onze ogen uitkijken tijdens de vele pittige wandelingen die we maken.
Om te beginnen de wel heel grillige rotsformaties op het schiereiland vlak voor de haven, het lijken de beelden op Paaseiland wel! En dan kom je ineens al wandelend langs het strand een man met ezel tegen, ook op vakantie of trektocht, maar wel op een heel bijzondere manier, met zijn ezeltje als lastdier, geweldig, zou zomaar ergen in Griekenland kunnen zijn.
Onze voorliefde voor eilanden die soms geen echt eiland zijn hebben we hier ook weer kunnen botvieren. Zoals je op de fotootjes kunt zien is er ook hier weer een eiland wat bij hoogwater een eiland is en waar je bij laagwater gewoon naar toe kan lopen. Wij daar natuurlijk ook weer naar toe, wel op de tijd letten natuurlijk, want er is verder niets op dat eiland en je moet dus wel weer terug voordat het weer hoogwater wordt. Omdat het hier op dat moment springtij was hadden we daar 3 uur voor, genoeg voor een mooie wandeling.
Het getij gaat de goede kant op, en als het weer zich gedraagt zoals voorspeld wordt, kunnen we over een paar dagen met iets warmer en mooier weer op een normale tijd weer verder varen.

1 opmerking: