Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

vrijdag 27 mei 2016

Varen met bruinvissen en dolfijnen

Wat begon als een nogal saaie grijze vaartocht, geen wind, geen zon, geen regen, werd een geweldige belevenis.
Het was best wel een mooi begin, tussen de rotseilandjes door uit Trébeurden weg, om de landtong heen, langs de baai van Perros Guirec en zo verder. Mooie uitzichten op de rotsige kust met daartussendoor liefelijke stranden. Maar even voorbij Port-Blanc kregen we de eerste verrassing, een school bruinvissen rond de boot, ze hadden niet veel interesse in ons, waren duidelijk aan het jagen op vis gezien ook de Jan-van-Genten die met ze mee vlogen. wel een geweldig gezicht af en toe een bruinvisrugje uit het water, overal om de boot heen. Maar ze kruisten ons pad en gingen huns weegs. Toch waren wij opgetogen, zo mooi om dit te zien.
Maar de tocht had meer moois in petto. Toen we een paar uur later de monding van de rivière de Tréguier binnenvoeren kregen we gezelschap van twee dolfijnen die het wel leuk vonden om krijgertje met de boot te spelen. ze zwommen vlak voor de boot uit, lieten zich inhalen, doken onder de boot door en kwamen aan de andere kant weer boven water om daarna weer voor ons uit te zwemmen alsof ze wilden zeggen pak me dan als je kan. Een meer dan geweldige belevenis. Ik had wel vaker dolfijnen gezien, ook op zee rond de boot, maar een paartje dat zo geweldig leuk en zo dichtbij mee bleef zwemmen en spelen, en dat een half uur lang was voor mij ook heel nieuw. Wat een geweldige en eigenlijk onbeschrijfelijke ervaring.
Nu liggen we afgemeerd in Tréguier, we waren hier twee jaar eerder ook. Na de ervaring met de dolfijnen zouden we bijna de schoonheid van de rivier naar Tréguier vergeten, maar ook dat was weer een mooi stukje van onze reis.

1 opmerking:

  1. Gewoon schattig, ik hou van dolfijnen en bewonder altijd hun vriendelijkheid. Mijn dochtertje zag de dolfijnen voor het eerst tijdens een cruise op een schip en toen ze thuiskwam, maakte ze me duidelijk dat ze een aquarium voor haar verjaardag zou hebben)
    Ja, ja, het was ...
    ik niet protest, ik vond onmiddellijk een online dierenwinkel https://goo.gl/LDngDV om aquaria te bestellen en alles wat je nodig hebt, filters, compressor, stenen en visvoer.
    Al een week na de voorbereiding hebben we 17 geweldige vissen geselecteerd, die nu bij ons wonen.

    BeantwoordenVerwijderen