Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zondag 15 mei 2016

Uit de comfort zone....

Ja, we zijn weer onderweg. Het kostte wat moeite om ons los te scheuren uit de vertrouwde baai van Morlaix. Een prachtig gebied waar we vorig jaar het hele jaar gelegen hebben met als thuishaven Roscoff en in het najaar en vroege voorjaar Morlaix. Het is allemaal zo vertrouwd, je kent sommige mensen, de winkeliers van je vaste winkels en café's kennen je. Kortom het voelt als een nieuw vertrek.
Maar vandaag was het dan zover. De mist was weg, een zonnetje erbij, een gladde zee. Alles werkte mee om de tocht weer aan te vangen.
We zijn begonnen met een kort tripje om er een beetje in te komen. Eerst de vertrouwde baai van Morlaix overgestoken, daarna de haven van Primel even van dichtbij bekeken, en toen de baai van Lannion dwars over met als bestemming Trébeurden. Een tochtje van zo'n 16 NM, puur genieten. Het afscheid van Roscoff was een beetje weemoedig, maar het avontuur lokt weer.
Hier in Trébeurden liggen we in een getijdehaven achter een zgn. sill. Dat wil zeggen dat de haven als het ware een put is achter een muur die bij hoogwater overstroomt en bij laagwater het water in de haven vasthoudt. De toegang tot zo'n haven is in dit geval via een onderbreking in die muur die bij laagwater afgesloten wordt. Zie de fotootjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten