Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

dinsdag 8 juli 2014

Laagwater in Dahouët

We hadden al eerder gezegd dat het tijverschil hier zo enorm is. Nou, in een klein haventje als Dahouët merk je dat enorm. Toen we gisteren aankwamen was hoogwater (zie de foto bij het bericht van gisteren) maar bij laagwater ziet het er heel anders uit. Achter de oude droogvallende haven hebben ze een wat diepere haven, die bij laagwater niet verder leeg kan lopen omdat er een soort muur is, een seuil, of op z'n engels, sill, die het water binnen houdt. Je kan hier dus alleen in- of uitvaren rond hoogwater. En bij laagwater kan er niemand in of uit. De waterstand achter de sill houdt hier echter ook niet over, zie foto.
Het voordeel is wel dat het een erg kneuterig haventje is met weinig visiteurs, kan ook niet want zoveel ruimte is er niet.
Verder hebben we vandaag met de gratis bus het nabijgelegen Val André bezocht. Daar weer eens een echte grote supermarkt, waardoor we de tweede grote camping gaz fles konden scoren. Pfff geruststelling hoor, dat je weer een volle reservefles gas hebt. Verder die plaats nog wat bekeken, een prachtig strand, gezellige winkeltjes etc. Gelukkig mooi weer met zon, wel veel wind. Helaas nu in de avond weer buien, maar binnen in de kajuit is het ook heel gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten