Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

woensdag 16 juli 2014

Vanaf zee de rivier op.

Wat een mooie tocht vandaag. Er was weliswaar geen wind van betekenis, dus de motor moest voor de voortstuwing zorgen, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de navigatie uitdagingen. Tussen St Quay en de rivier Trieux liggen namelijk nogal wat rotsen in zee, en lang niet allemaal duidelijk zichtbaar boven water. Die moeten dus vermeden worden. Maar we wilden wel tussen het vasteland en het prachtige Ile de Bréhat doorvaren. Het oorspronkelijke plan was om een leuke route door een smalle doorgang tussen een aantal rotspartijen te nemen, maar toen we daar aankwamen bleken we zoveel stroom mee te hebben, dat we dan wel heel erg snel door die smalle doorgang gesleurd zouden worden en dat met overal om je heen al dan niet zichtbare rotsen. Dus de route een stukje verlegd buitenom de rotsen, maar wel uiteindelijk tussen vasteland en Ile de Bréhat door. Het was genieten, mooi weer, spannende navigatie en prachtige uitzichten.
Op de rivier de Trieux kregen we de (eb)stroom tegen maar dat was juist wel fijn want zo konden we langer genieten van het varen tussen de mooie oevers, als in een fjord, maar dan veel minder hoge bergen.
Ondanks de pittige ebstroom tegen ging het afmeren in Lezardieux volgens het boekje, mede dankzij de inzet van mijn maat Els. Ze is al een echte volmatroos.
Hier blijven we een paar daagjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten