Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

vrijdag 4 juli 2014

Strandleven in Bretagne

Als je dan in Bretagne naar het strand gaat trek je natuurlijk eerst de juiste zwembroek aan. Wat is er dan leuker dan de Bretonse vlag over je billen te draperen....?
Het strand ziet er hier dan ook uit zoals op de klassieke franse ansichtkaarten, prachtig! En op de achtergrond zie je de gloednieuwe jachthaven waar we liggen.
Jammer genoeg hield de zon het 's avonds voor gezien en ging het serieus waaien met zelfs een spatje regen. Maar wel leuk als dat klopt met wat je verwacht had, en daarom liggen we ook hier. Een heel lekker beschutte haven, leuk dorpje op loopafstand. Alleen jammer dat er geen grote Camping Gaz flessen te krijgen zijn. We zien wel hoelang we met de fles doen die we nu hebben. Voor de zekerheid maar een kleine voor reserve bijgekocht. Het seizoen begint hier zo laat dat de watersportwinkel op de haven zei dat ze nu nog geen gas hadden, pas tegen augustus....
Over de haven hier; in een woord prachtig. In 2009 geopend, daarvoor kon je hier alleen ankeren of droogvallen, maar nu, bij alle tij naar binnen, geen sill, bij laagwater nog 6 meter water in de haven, echt heel mooi. Meer dan prachtig sanitair, goede ruime steigers, manoeuvreerruimte genoeg. Het zal hier als het beter bekend wordt nog wel eens heel erg druk kunnen worden. Maar nu valt dat nog mee. Het seizoen begint hier in Frankrijk trouwens erg laat. Pas nu begint het een beetje. We houden jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten