Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zaterdag 20 september 2014

Morlaix in het nieuws en meer avontuur.

Vanmorgen nietsvermoedend naar de markt, die hier in Morlaix best groot is, over twee locaties verspreid. De twee eerste twee delen van Guust Flater (hier Gaston genaamd) gescoord, en een paar artisjokken. Komen we weer aan boord, lezen we op het Nederlandse nieuws dat hier een belastingkantoor in brand gestoken is door boze boeren, en ook nog de doorgaande weg over het viaduct bezet. We vonden het het al zo druk in de stad, maar dat kwam dus daardoor. Al het verkeer kon niet meer om de stad heen maar moest zich door het centrum persen. En dat alles gebeurde terwijl wij lekker lagen te slapen. Maar ja, gelijk weer in de drukke gewone wereld terug.
's Middags nog even een nieuwe gasfles kopen, bleek alleen te verkrijgen in de supermarkt even buiten de stad, 2 km lopen, en bergop. Onderweg vroeg Els even of we wel op de goede weg waren naar de Leclerc. Ja zei die mevrouw, maar het is wel erg ver. Afijn haar man bleek taxichauffeur en zou net aan het werk gaan. Hij bood aan om ons - voor niets - even naar de Leclerc te brengen, moest toch min of meer die kant uit. Ontzettend aardig! Zijn we uitgestapt, lopen al bijna in de Supermarkt, zegt Els: Shit! Mijn tas in de auto laten liggen (met al haar pasjes etc).
Auto niet meer te zien, gauw de gasfles gekocht en terug gaan lopen langs het huis van de taxichauffeur. Zijn vrouw was daar nog en gaf zijn tel nr. Op de boot hem gebeld, en hij had het al van zijn vrouw gehoord en zou de tas even op de haven komen brengen. Wat een geweldig fijne mensen heb je toch. Hij wilde van geen beloning weten, vond het fijn om ons even te helpen! Die Fransen toch, veel Nederlanders vinden het soms geen fijne mensen, maar wij komen niet anders dan aardige Fransen tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten