Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zaterdag 4 juni 2016

Pech in Treguier

Vanmorgen vroeg op om naar Guernsey te varen. Om 7 uur gingen de trossen los. Maar helaas, een raar geluid uit de keerkoppeling. We hadden dat op weg hierheen ook al een beetje gehad maar alleen bij 1500 toeren, daaronder en daarboven was het weg. In de haven e.e.a. nog eens gecheckt maar toen was er niets meer te horen. Maar nu onderweg was het weer terug, erg sterk en bij alle toerentallen. Toch maar besloten om niet door te gaan, vooral omdat we gezien het weer waarschijnlijk alles op de motor zou moeten doen, en dat minstens zo'n 10 uur lang over open zee.
Dus na 3 kwartier maar omgedraaid en terug naar Treguier, nu een snel sterker wordende stroom tegen, maar nog net op tijd. Met ruim een knoop stroom tegen achteruit weer de box in, we blijken toch wel aardig op elkaar ingespeeld te zijn want alles ging volgens het boekje ondanks de stevige stroom in de haven.
Nu zijn we in afwachting van een monteur om de boel eens goed na te laten kijken. Hopen dat het meevalt. we houden onze "fingers crossed"

1 opmerking:

  1. Als je lang onderweg bent krijg je er vroeg of laat mee te maken. Getuigt van goed zeemanschap dat je omgekeerd bent. Het blijft jammer, ook van het geld, maar als alles lekker draait geeft het weer een goed gevoel.

    Succes met de reparatie.

    Groetjes,
    André en Hélène

    BeantwoordenVerwijderen