Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

maandag 6 juni 2016

Het leek zo mooi te worden


Bij vertrek uit Treguier was het wat heiig, maar het leek mee te vallen dus besloten we toch maar op weg te gaan naar Lezardrieux. Eenmaal richting zee werd het minder, maar teruggaan had geen zin, het tij zou dan geweldig in ons nadeel werken.


Maar eenmaal op zee werd het echt serieus mistig, Het zicht liep terug tot soms maar 100 mtr. Dat konden we controleren door als we een boei of rots echt zelf zagen op de radar te kijken hoe groot de afstand dan is. af en toe best creepy, vooral als je weet dat we midden tussen de rotsen voeren. Gelukkig was de mist niet steeds zo erg dicht, maar meer dan 500 mtr. zicht hadden we op zee niet. Zie ook het fotootje van hoe een en ander er op de radar uitziet, elke stip is een rots! Let niet op Els haar spiegelbeeld


Toen we de rivier opvoeren van Lezardrieux werd her zicht gelukkig weer wat beter, We konden het grote baken La Croix mooi uit de mist op zien doemen.


Daarna klaarde het snel op en met een heiig zonnetje meerden we in Lezardrieux af.


Het was met het tochtje weer wel. Met dank aan OpenCPN als kaartplotter op de laptop, de Furuno radar en GPS waar we wel van tevoren de nodige waypoints in geprogrammeerd hadden. Helemaal onvoorbereid waren we dus niet. Nu een verdiend ankerborreltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten