Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zondag 12 juni 2016

Net op tijd afgemeerd

De weergoden willen nog niet helemaal, maar wij willen wel verder. De afgelopen dagen was het weer in Lezardrieux zo gek nog niet, maar we hadden het ook wel gezellig en naar ons zin, leuke (Nederlandse) buren, die het leuk vonden om van onze ervaringen op deze Bretonse kust wat op te steken. dus blijf je vanzelf wat langer hangen.
Maar dat straft zich af. Want de weersverwachtingen worden weer minder, dus vandaag maar weer een stukje verder gevaren. Er was in ieder geval geen mist! Dus voor de verandering konden we vandaag genieten van een prachtige tocht onder Île de Bréhat langs, tussen de rotsachtige kusten door richting St. Quai-Portrieux. Een haven die we twee jaar geleden niet zo leuk vonden, maar nu wel erg gunstig in ons schema past. En wie weet voelen dingen nu anders.
Onderweg was er weinig wind, wel af en toe lichte regen, maar goed zicht. De verwachting was dat het aan het eind van de dag harder zou gaan waaien en ook echt zou gaan regenen. Nou, dat was ook zo. Maar ons deerde dat niet, want omdat we de tocht goed uitgerekend hadden hadden we optimaal voordeel van de stroom, en die kan je hier soms erg tegen zitten, maar soms ook erg mee, en dat was vandaag echt het geval. Dus meerden we precies op tijd, net voor de echte regen, af in St Quai-Portrieux. Gelukkig werd het later op de avond weer droog en lijkt St Quai na een kort wandelingetje ook wel mee te vallen. In ieder geval hoeven we voor de supermarkt niet de heuvel op te klimmen want die is aan de boulevard langs de haven.
Zo zijn we weer een stukje verder op de terugtocht van deze geweldige reis. Gelukkig hebben we nog veel mijlen voor de boeg, en hopelijk een mooiere zomer dan voorjaar.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten