Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zondag 5 juni 2016

Nog steeds in Treguier

Ja, we lijken ons niet los te kunnen scheuren van de Bretonse kust. Nadat we gisteren terugkeerden vanwege rare geluiden vanuit keerkoppeling of schroefas gooide van morgen mist roet in het eten.
Nog even die rare geluiden. Het bleek gelukkig niet uit de keerkoppeling te komen, maar op de schroefas zit een sleepcontact om de schroefas elektrisch te verbinden met de zinkanodes. Dit sleepcontact werd niet meer goed genoeg op de schroefas gedrukt waardoor het als het ware stuiterde tijdens het draaien van de schroefas. En dat geeft herrie. Veerdruk op het contact vergroot en over met de herrie. Geen monteur nodig gelukkig. Zelf uitgevogeld.
Dus vanmorgen weer vroeg eruit. Shit! Mist, en niet zo'n beetje ook. Afwachten, maar toen het zicht voldoende opgeklaard was was het gunstige vertrektijdstip om op de juiste tijd op Guernsey aan te komen ook ruim verlopen. En omdat het een heel sterk springtij is luistert de timing erg nauw ivm de sterke stromingen in dit deel van het Kanaal.
Dus weer een dagje Treguier eraan geplakt. Geen straf want nadat de mist was opgetrokken hadden we eindelijk een stralend mooie dag. Korte broeken weer. Maar ja, het tij loopt gewoon door en daardoor wordt Guernsey nu even wat minder makkelijk bereikbaar in een gewone dagtocht. Het is toch tussen de 10 en 12 uur varen, en dat doen wij het liefst overdag.
Dus gaan we morgen eerst naar Lezardrieux, een tochtje van 20 Mijl met twee mooie rivieren en een stukje zee te gaan. We zien daar dan wel hoe we verder gaan.
Last minute aanpassing, lees net dat het morgen waarschijnlijk een groot deel van de dag mistig is. We zien wel, we zijn en blijven afhankelijk van de natuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten