Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zaterdag 18 juni 2016

Puzzelen, puzzelen, en nog eens puzzelen

We zijn nu in St Cast le Guildo. Een mooi plekje in de buurt van St Malo aan de ingang van de baai van St Malo. Zoek Seawitch in het kaartje. Onze auto staat even voorbij St Malo, zoek Auto in het kaartje.
Over een paar weken trouwt mijn dochter en moeten we in Nederland zijn (niet op de kaart). De bedoeling is om daarvoor met de auto naar Nederland te gaan en die daarna daar te laten staan. We gaan dan met openbaar vervoer weer terug naar de boot om dan de reis weer voort te zetten
De puzzel is: wat doen we nu?
Waarvandaan kunnen we het makkelijkst de auto ophalen en hoe komen we tenslotte met openbaar vervoer weer aan boord na de trouwpartij?
Voor de hand liggend is om hier nog wat rond te hangen en dan naar St Malo te varen om daar de boot achter te laten enb dan de auto op te halen, We kunnen dan na de trouwpartij met de trein weer naar St Malo. Nadeel is dat we dan niet erg opschieten de komende weken.
Maar leuker is gewoon nog even doorvaren en de boot op Jersey of Guernsey achter te laten, we zijn dan in ieder geval een stukje verder opgeschoten. Dan daarvandaan de snelle ferry naar St Malo nemen en met de auto naar Nederland. Na de trouwpartij terug vliegen naar Jersey of Guernsey en de reis voortzetten.
Zo hebben we gisterenavond vreselijk zitten puzzelen. Hoe kun je met openbaar vervoer vanuit Nederland weer deze kant op komen? Wat kost dat dan? Is het sowieso mogelijk, en hoe lang duurt dat dan? Vragen, vragen, vragen....
Na raadplegen van veel internetsites van SNCF, NS, Condor Ferries en zo meer bleek in ieder geval de trein de duurste oplossing, eigenlijk belachelijk dat het enige redelijk milieuvriendelijke vervoer het duurste is. Vliegen naar de Kanaaleilanden is de goedkoopste oplossing, ook al komt daar een overtocht per veerboot naar St Malo bij.
Maar dan welk kanaaleiland? Vliegen vanuit Nederland naar Guernsey kan, maar de goedkopere vluchten gaan allemaal de ene dag naar Engeland en de volgende dag naar Guernsey, kost dus weer een hotelovernachting extra.
Afijn na veel gezoek blijkt de optie van lekker doorvaren, zorgen dat we op tijd op Jersey liggen, daar de boot achterlaten, de ferry naar St Malo en op de terugweg vliegen naar Jersey de goedkoopste en makkelijkste oplossing. Iets wat we zeker niet gedacht hadden.
Ook doorvaren naar Cherbourg en vandaar met de trein naar St Malo om de auto op te halen en na de trouwerij met de trein naar Cherbourg bleek een stuk duurder.
Dus de komende berichtjes blijven voorlopig uit deze hoek komen, en nu maar hopen dat het weer een beetje mee gaat werken,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten