Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

donderdag 16 juni 2016

Hoog hè? zo'n kaap....

Zoals je ziet kijken ook de zeekoeten nog op van zo'n kaap. Ja, vandaag hadden we de eerste echte kaap weer. Cap Fréhel, voor ons een kaap die een beetje het einde van het ruige Bretagne betekent en een duidelijk begin van de thuisreis inluidt.
Maar zover is het nog lang niet. We hadden na een paar dagen slecht weer in St Quay-Portrieux schoon genoeg van die haven, een prima haven hoor, 24 uur per dag in en uit te varen, goede voorzieningen, maar totaal geen sfeer, en het stadje stelt ook al niet teveel voor. Een van de mindere havens op onze reis.
Maar vandaag dan maar weer op weg, het weerbericht gaf in ieder geval geen harde wind, maar er zouden wel buien gaan vallen, en aan het eind van de dag zou er plaatselijk onweer voor kunnen komen. Dus bijtijds vertrokken, de stroom hielp ons, ondanks een intussen aardig aangegroeide romp haalden we nog een aardige gang. En het weerbericht bleek er weer eens heerlijk naast te zitten, We hadden prachtig weer onderweg, weliswaar geen wind, maar wel een zonnetje en geen buien. Omdat we de baai van St Brieuc moesten oversteken was een deel wel wat saai, gewoon uitzitten en Arie laten sturen (Arie is onze stuurautomaat).
Maar daarna namen we bij Erqui een binnendoor route tussen de rotsen door en vlak langs de kust, dus zelf maar weer even gestuurd en werd het weer mooi. En dan, ja dan komt daar Cap Fréhel in zicht en weet je, dit is echt een beetje afscheid van het Bretagne wat wij zo hebben leren liefhebben, en soms ook haten want het klimaat is niet het mooiste. Maar toch.
Nu liggen we afgemeerd in St Cast de Guildo, nog steeds Bretagne, maar toch ff anders. Liefelijker, en met stip de mooiste en meest luxe haven die we op onze reis zijn tegengekomen. Bij de douches heb je hier gewoon een eigen badkamer met douche, kleedruimte en eigen wastafel! Luxe! En het uitzicht tussen de bootjes door is best leuk zo op het strand van dit stadje.
Hier blijven we weer een paar dagen, en na het weekend zien we verder....

2 opmerkingen:

  1. Vuurtoren van Ca Frehel is te bezoeken met de trap naar boven, een prachtig uitzicht.

    BeantwoordenVerwijderen