Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

dinsdag 30 augustus 2016

Eindelijk dan toch Le Havre

Sinds het laatste blog bericht uit Ouistreham is er nogal wat tijd verstreken.
Na de teleurstelling van de gesloten Perkinsdealer konden we het weekend niet veel meer doen dan afwachten. Na het weekend meteen via de havenmeester nog een ander motorenbedrijf gevonden. die zouden dinsdag een monteur sturen. Nou, wij weer gelukkig, de monteur zou 's morgens komen, belde op dat het 's middags werd. Tja, Frankrijk hè. Dus in de morgen maar naar de plaatselijke U-Ship winkel gegaan om te kijken of die iets aan ons accuprobleem konden doen. Dat viel een keer mee. Ze konden de juiste maat accu bestellen, en wat meer is, ook aan boord afleveren en helpen met het plaatsen en de oude afvoeren. Maar de accu moest besteld worden en zou pas vrijdag geleverd worden, OK, dan wachten we tot vrijdag.
's Middags kwam de monteur voor de motor, heeft het filmpje gezien, is in de motorruimte gedoken en heeft de oliedruksensor gevonden en gefotografeerd. Zijn conclusie was zoals zoveel al zeiden, de sensor is stuk, met motor of oliepomp is verder niets aan de hand. Maar hij zou kijken of hij een nieuwe oliedruksensor kon vinden en dan ook monteren. Hij zou daarover terugbellen. Dus weer gewoon effe afwachten. Woensdag belde hij, hij had zelf niet zo'n sensor voorhanden, maar had gebeld met de Perkins importeur in Frankrijk. De sensor is leverbaar, gaat ongeveer €200 kosten en de levertijd is niet precies aan te geven. Minstens een week maar waarschijnlijk meer. Dus hebben we besloten de sensor maar niet te laten vervangen en met een niet goed werkende oliedruksensor verder te varen. De geraadpleegde monteur wilde van geen betaling weten, hij kon ons niet helpen dus hoefden we ook niets te betalen, erg vriendelijk, zo zou het meer moeten gaan. Dus nog even wachten tot vrijdag voor de nieuwe accu. Die was er op tijd, is geïnstalleerd, en moest verder volledig opgeladen worden.
Gezien weer en tij besloten om het weekend in ieder geval nog even in Ouistreham te blijven en dan nu uiteindelijk dinsdag 30 augustus naar Le Havre gevaren. 's Morgens eerst nog dikke mist maar die trok gelukkig snel op. Compleet geen wind dus alles weer op de motor, een goede test om nu maar eens gewoon door te varen met een rare oliedrukmeter. Laat het kreng het nu 4 uur lang vlekkeloos doen tot vlak voor Le Havre, toen begon hij weer te dansen, maar ik laat me er niet gek door maken, gewoon doorvaren.
We zijn dus nu in Le Havre, lang zullen we hier niet blijven want het weer lijkt de komende week aangenaam rustig te zijn dus willen we een beetje de verloren tijd inhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten