Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

zondag 7 augustus 2016

Rustig langs Barfleur naar Saint-VaastVan Cherbourg naar St Vaast moesten we gisteren weer langs de Raz de Barfleur. Het was nog springtij ook en om nog op tijd in St Vaast te zijn konden we ook niet de stroomkentering afwachten, dus met volle stroom mee (meer dan 4 knopen) langs de Raz. Nou, dat was gelukkig een eitje, er was bijna geen wind en die er was stond met de stroom mee, dus helemaal geen brekers, zoals je op de foto hierboven duidelijk kan zien en een geklokte snelheid over de grond van bijna 10 knopen!. Wel even wat anders dan twee jaar geleden toen we met net zoveel stroom mee, maar dan met 5Bf tegen hierlangs kwamen, een gekkenhuis! zie de foto van twee jaar terug:


Toen stond er boven het blog "Op de kermis moet je ervoor betalen" En nu? Na afgemeerd te zijn in St Vaast bleek de kermis deze keer op de wal te zijn, wel wat rumoerig, maar ook wel leuk een beetje reuring. En liever teveel reuring op de wal dan teveel reuring op zee!


St Vaast is voor ons een nieuwe haven, we waren er nog niet eerder geweest. De eerste haven nadat je de Baai van de Seine ingevaren bent. Een mooi plaatsje, bekend vanwege de oesters en met een behoorlijke vissersvloot. De zee voor de haven valt bij laagwater droog dus moet je op tijd zijn en zoals bij zoveel plaaten een kasteel in zee bij het invaren, Kennelijk werd er vroeger nogal gestreden om deze plaatsjes. Nu is het meer een strijd voor een goed plekje in de haven (valt wel mee hoor, alles gaat hier gemoedelijk en vriendelijk). Het levert in ieder geval mooie plaatjes op bij het invaren van de haven.Hier blijven we weer een paar daagjes, stadje bekijken, oesters en ander lekkers eten en uitzoeken hoe we de reis verder voortzetten. Steken we van hieruit direct over naar Le Havre (een tocht van meer dan tien uur varen) of keutelen we nog via een of twee andere plaatsjes in deze baai naar Le Havre. We zien het wel, een en ander is ook van het weer afhankelijk en van de tijd die we nog hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten