Waar is de Seawitch nu


Onze laatste track:

Onderweg

Onderweg

Pagina's

donderdag 11 augustus 2016

Weer een klein stukje verder

Gisteren zijn we van St Vaast naar Grandcamp-Maisy gevaren. Een klein stukje, 15 mijl, maar alle beetjes helpen. Veel verder kon ook niet in een keer want beide havens zijn maar een paar uur rond hoog water aan te lopen, dus we moesten nog aanpoten om binnen het tij in Grandchamp aan te komen. Dat lukte prima want stroom en wind hielpen mee om ca 6 knopen te varen. In 2,5 uur waren we over.
Grandchamp is een kleine haven met maar weinig (15) passantenplaatsen, dus lagen we 2e in een rij van 4 gestapeld. Alle boxen waren vol.
Maar nu, donderdag, zijn er weer wat vertrokken en is er maar 1 nieuwe bijgekomen. We liggen nog niet in een box maar op het eind van de steiger op de buitenkant. In ieder geval met een mooi uitzicht op de vissersvloot, want dat is deze haven ook, een redelijk belangrijke vissershaven aan de Normandische invasiekust. We liggen pal tussen Omaha beach en Utah beach in, twee bekende stranden van de invasie in Normandiƫ op 6 juni1944. Het plan is om zaterdag weer een stuk verder te gaan. Le Havre is dan het doel, 45 mijl verderop, dus een wat flinker stuk. Nu eerst nog even genieten van rust en verse vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten